De winst van projectmanagementsoftware

Structureer eenvoudig activiteiten, verdeel gemakkelijk taken in projectteams en houd de voortgang van lopende projecten scherp in de gaten. Met projectmanagementsoftware stuur je op een positief projectresultaat, meer winstgevendheid, betere bedrijfsprocessen en houd je kostbare tijd over door inzicht in klanten, projecten en uren.

Wat is projectmanagementsoftware?

Projectmanagementsoftware ondersteunt projectmanagers en medewerkers van bureaus en organisaties bij het beheren, coördineren en uitvoeren van projecten en bijbehorende projecttaken. Software voor projectmanagement zorgt ervoor dat de actuele gegevens van projecten real-time inzichtelijk zijn. Daarmee woorden bedrijfsprocessen efficiënter ingericht en voorkomt dit onnodige fouten en kosten.

√ Projectoverzicht geeft rust
√ Projectsoftware geeft inzicht
√ Integreer modules voor projectmanagement, urenregistratie en planning
√ Werk met een sluitende projectadministratie

Wat levert software voor projectmanagement op?

Bureaus en organisaties waar projectmanagement niet goed en overzichtelijk verzorgd is, lopen eigenlijk elke dag achter de feiten aan. Want hoe weet je nu of je eigenlijk wel voldoende capaciteit hebt voor die grote, gave opdracht? Door geen goed beeld te hebben van de planning en het onvoldoende managen van (lopende) projecten, komt jouw organisatie onder druk te staan. Want afspraak is afspraak. Om beloftes met klanten na te komen wordt de druk op jouw mensen opgevoerd, terwijl zij misschien al op het tandvlees lopen.

En hoe zit het eigenlijk met de winstgevendheid? Komt de projectbegroting wel overeen met de daadwerkelijk gemaakte kosten? Zonder projectmanagement begeef je je op dun ijs. Je hebt geen controle over de voortgang van projecten en moet vanaf de zijlijn toezien of en hoe een project voor de deadline wordt afgerond. Dat moet en dat kan anders. Projectmanagementsoftware geeft je real-time overzicht van projecten, klanten en uren. Zo speel je geen paniekvoetbal, maar sta je altijd met een winnende tactiek aan de aftrap.

Pak projectmanagement aan als een pro

Projectmanagementsoftware maakt van elke projectmanager een ster in plannen, organiseren en coördineren. Doordat je real-time inzicht hebt in de status van projecten kun je beter sturen op een positief resultaat. Met deze waardevolle data voorhanden kun je gericht bijsturen en bedrijfsprocessen blijvend optimaliseren. Zo maak je op basis van cijfers de juiste keuzes – voor elk (nieuw) project. Voer projecten uit binnen de afgesproken tijd, binnen budget en naar volle tevredenheid van de klant en jouw medewerkers.

Projectmanagementsoftware zorgt voor:

• Happy klanten en tevreden medewerkers door rust en overzicht
• Minder gedoe en verspilling van kostbare uren, meer ruimte voor nieuwe projecten
• Een goede projectadministratie en urenregistratie zorgt voor 50% minder budgetoverschrijdingen
• Teams die projectmanagementsoftware gebruiken factureren tot 85% sneller
• Inzicht in de prestaties, productiviteit, declarabiliteit en facturatiesnelheid van jouw organisatie:

Wat kost software voor projectmanagement?

De kosten van projectmanagementsoftware lopen flink uiteen. Hoe groot de investering uiteindelijk is, hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gebruikers dat toegang krijgt, de manier waarop de software gebruikt wordt en het eventueel toevoegen van extra modules aan het systeem. De meest bepalende factor is het type software voor projectmanagement.

Tools voor projectmanagement zijn onder te verdelen in drie verschillende varianten. Zo zijn er losse tools (best-of-breed), die specifiek bedoeld zijn voor projectmanagement, maar ook all-in-one-softwareoplossingen. Deze online programma’s maken het eenvoudig meerdere systemen te integreren. Koppel projectmanagement in één omgeving aan urenregistratie en planning en verbeter en versnel essentiële bedrijfsprocessen. De meest kostbare software voor projectmanagement is een ERP-oplossing. ERP is maatwerk en speciaal ontwikkeld op basis van de behoeften van jouw bureau of organisatie.

Voor het maken van de beste keuze voor de softwareoplossing die bij jouw bedrijf of bureau past is het verstandig vooraf een aantal afwegingen te maken:

• Wat wil ik bereiken met projectmanagementsoftware?
• Welke informatie en gegevens (modules) wil ik integreren in het systeem?
• Hoeveel gebruikers gaan met de software werken?

Op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen kun je een goede selectie maken van de beschikbare aanbieders van software voor projectmanagement. Plan jouw eigen zakelijke succes!