Drie effectieve manieren om linkbuilding te realiseren

Linkbuilding is een van de strategieën om een hogere positie in de zoekresultaten van Google te krijgen. Bij deze strategie streeft men naar zoveel mogelijk relevante backlinks, oftewel links die de lezer verwijzen naar een andere website. Google en andere grote zoekmachines houden van iedere website een linkprofiel bij, waarbij de zoekmachines jouw website als autoriteit zullen beschouwen als er veel backlinks naar jouw website verwijzen. Hierdoor zal jij een hogere positionering in de organische zoekresultaten verkrijgen.

Indien jij unieke content op jouw website hebt staan en andere website, door middel van een backlink, naar deze informatie op jouw website verwijzen, zal er een natuurlijk linkprofiel gecreëerd worden. Er is dit proces te versnellen door linkbuilding. Mits je deze internationale seo strategie op de juiste manier toepast, zal jij snel genieten van een hogere positionering. In dit artikel geven wij, naast linkbuilding uitbesteden, drie relevante werkwijzen rondom linkbuilding.

Goede werkwijzen

De backlinks die lastig te verkrijgen zijn, zijn meestal het meest natuurlijk en hebben de hoogste kwaliteit. Om deze reden zijn gastbloggen, link earning en kapotte links de meest effectieve linkbuilding-strategieën.

Gastbloggen

Indien jij waardevolle kennis bezit over een specifiek onderwerp is het mogelijk om een website dat zich richt op het betreffende onderwerp te contacteren met de vraag of gastbloggen een mogelijkheid is. Zorg hierbij dat de blog zeer informatief is, zodat de lezers informatie opnemen. Voeg daarbij backlinks toe naar jouw eigen website, zodat jij geniet van meer bezoekers op jouw eigen website. Het is een tijdrovend proces, maar zeer waardevol.

Link earning

De meest natuurlijke vorm van linkbuilding is link earning. Hierbij zul jij content van hoge kwaliteit op jouw website plaatsen. Deze content moet dermate goed zijn, dat andere website de informatie willen gebruiken als referentie.

Indien jij denkt dat meer mensen geïnteresseerd zijn in de content, kun jij er een persbericht over schrijven en opsturen naar diverse websites. Voeg in het artikel een backlink naar jouw website toe. Als websites het persbericht nieuwswaardig vinden, zullen zij erover schrijven op hun website en een backlink naar jouw website toevoegen.

Kapotte links

Kapotte links zijn links naar pagina’s die niet meer bestaan. Deze links zullen niet meer werken en worden dus beschouwd als ‘kapot’. Indien jij een kapotte link hebt ontdekt, kun jij op jouw website een pagina maken over het betreffende onderwerp. Vervolgens kun jij de website-eigenaar contacteren met de vraag of de kapotte backlink vervangen kan worden naar een backlink die de lezers naar jouw website verwijst.

Het zal een zeer tijdrovende strategie zijn, maar zeer effectief indien het lukt. Het is echter nadelig dat jij bij deze strategie afhankelijk zult zijn van de goedheid van andere websites.