Ken je webautoriteit

Om hoger in de ranking van Google te komen kun je het beste beginnen met linkbuilding. Wat zijn de links en hoe beïnvloeden ze de link building? Velen zullen weten wat links zijn en waar ze voor staan met betrekking tot SEO, maar het kan nooit kwaad om het te benoemen voor mensen die net beginnen.

Links of hyperlinks zijn vermeldingen die van de ene website naar de andere worden gemaakt. Deze leiden je, wanneer je erop klikt, door naar de gelinkte website.

Met betrekking tot SEO kun je zeggen dat links net stemmen zijn, dat wil zeggen, hoe meer stemmen je ontvangt en hoe belangrijker de website die op je heeft gestemd, hoe meer autoriteit (populariteit) je zal hebben.

Stappengids: strategie voor linkbuilding

Begin met een voorlopige analyse van de autoriteit van jouw website. Heb je onderzocht wat de evolutie van jouw website de afgelopen maanden is geweest? Als je een linkbuilding strategie wil voorstellen, moet je eerst analyseren waar jouw website zich bevindt.

Het heeft weinig zin om te investeren in marketinginspanningen zonder voorafgaande analyse. Of beter gezegd, linkbuilding zonder voorafgaande analyse heeft geen zin.

Om de autoriteit van jouw website te analyseren, of, indien je dat verkiest, de "kracht" waarmee je met derden kunt onderhandelen, moet je de autoriteit van jouw domein en zijn interne pagina's kennen.

Waarden kennen

Om deze waarden te kennen, kun je verschillende Chrome-extensies of werkbalken gebruiken die ook beschikbaar zijn voor andere browsers, zoals die van Moz.

Het verschaft je inzicht in de mogelijkheid om vanaf een punt te beginnen, om te weten welke mogelijkheden je hebt om voor bepaalde zoekwoorden te concurreren met jouw concurrenten en om realistische positioneringsdoelstellingen vast te stellen.

De waarde hiervan fluctueert elke keer dat Google zijn algoritme bijwerkt. Dus raak niet in paniek als jouw webautoriteit op dit moment niet te hoog is.

Evalueer de kwaliteit van jouw links en backlinks

Dit aspect is één van de eerste essentiële stappen in linkbuilding. De kracht van je backlinks is een belangrijke factor die je helpt om hoger te komen.Hoe weet je wat het ideale aandeel backlinks is dat je zou moeten krijgen? Dat moet in ieder geval hetzelfde zijn als waar jouw concurrenten over beschikken.

Vind jouw concurrenten

Om te weten wie jouw directe concurrenten zijn (als je ze nog niet hebt geïdentificeerd, of in ieder geval niet allemaal), moet je een goede analyse hebben gemaakt van de zoekwoorden waarvoor je jouw bedrijf wil positioneren .

Met de Google-zoekwoordplanner kun je in dit opzicht zeer nuttige informatie krijgen. Hier is het zaak om de moeilijkheidsgraad van elk zoekwoord te analyseren.

Hierbij is het raadzaam om ambitieus te zijn en doelen te stellen om jezelf boven webpagina's met een hogere autoriteit te positioneren, maar blijf realistisch. Je kunt altijd professionals inhuren die je helpen bij het proces.