Linkbuilding: zelf doen of uitbesteden?

Zoals de meeste online marketeers wel weten is linkbuilding een essentieel onderdeel van SEO. Wanneer we kijken naar de discussies op het internet, dan zul je ook groepen mensen vinden die zeggen dat linkbuilding ouderwets is en niet meer werkt. Toch zien we in de praktijk altijd dat websites met een sterker backlinkprofiel beter weten te ranken. Linkbuilding is dus wel degelijk een belangrijk onderdeel om goed te scoren in de zoekmachines. Maar kan je dit het beste zelf doen of is het verstandiger om uit te besteden?

Wat is linkbuilding precies?

Om je even op te wakkeren is het handig om eerst even te kijken naar wat linkbuilding precies is. Linkbuilding is een SEO methode waarin je actief bezig bent met het verzamelen van backlinks naar een website. Er zijn verschillende methodes en technieken hoe je dit uit kan voeren, maar het belangrijkste is dat je het op een natuurlijke manier doet. Google houdt er namelijk niet van wanneer mensen zelf linkjes kopen of plaatsen en dus moet je erg voorzichtig zijn.

Zelf uitvoeren

Iedereen kan linkbuilding zelf uitvoeren. Echter kost het voor de één nou eenmaal een stuk meer tijd als voor de anderen. Bij linkbuilding helpt het namelijk om een groot netwerk aan websites en partners te hebben, zodat je relatief eenvoudig linkjes live kan krijgen. Wanneer je dit niet beheert, kost het veel tijd om goede backlinks te verzamelen.

Tip bij het uitbesteden van linkbuilding

Er zijn enorm veel online marketing bureau’s waaraan je jouw linkbuilding kan uitbesteden. Wanneer je dit van plan bent is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare partij. We raden dan ook aan om een specialist in linkbuilding te kiezen, die gevestigd is in jouw buurt. Voor linkbuilding Amsterdam kan je dus het beste op zoek naar een bureau dat gevestigds is in Amsterdam, zoals de Reputatiefabriek. Dit is handig aangezien je zo altijd even op bezoek kan gaan om dingen te bespreken. Let ook altijd op of het werk wat het bureau levert white label is. Op deze manier kan je het eenvoudig doorverkopen aan jouw eindklanten.