SEO; een belangrijke marketing tool

SEO is een woord waar iedereen wel eens van heeft gehoord, of er misschien over heeft gelezen. Toch zijn er maar weinig mensen die echt kunnen vertellen wat SEO nou eigenlijk is en wat het betekent. De betekenis van SEO is Search Engine Optimization. Het is zoekmachine optimalisatie en zorgt ervoor dat een website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google, Bing of DuckDuckGo kan worden getoond. In Nederland wordt voor 95 procent gebruik gemaakt van Google als zoekmachine. Google is dus erg populair.

Een goede vindbaarheid in de zoekmachine

Wanneer je zelf een webshop hebt of een andere website waar je geld mee verdiend, dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk klanten bereiken. Het is belangrijk dat je site dus goed vindbaar is in de zoekmachine. Hier kan je op verschillende manieren voor zorgen

De opties om dit te realiseren

Er zijn verschillende opties om dit te realiseren. Zo helpt het om te adverteren in de zoekmachine, maar ook je content, techniek en populariteit van je website zorgt voor een goede optimalisatie. Je investeert in principe in on-page, off-page, technische SEO en andere elementen om bezoekers naar je website te trekken. Op de langere termijn kan het aantrekken van gratis bezoekers veel voordelen opleveren.

Waar bestaat een goed SEO-pakket uit

Je kan kiezen voor een SEO maandelijks pakket. Een goed SEO-pakket bestaat uit drie dingen, namelijk content techniek en linkbuilding. Deze drie dingen zorgen voor een goede vindbaarheid van jouw website op het internet. Met de content op je website kan Google zien wat voor informatie er te vinden is op jouw website. Met de technische kant wordt er gewerkt aan de laadsnelheid van je website en je pagina’s. Hoe beter dat allemaal presteert, hoe hoger je website in de zoekmachine terecht zal komen. 

Wat kan je met linkbuilding bereiken

Met linkbuilding worden er links verzameld vanaf andere websites. Deze links zullen weer doorverwijzen naar jouw website. Hoe meer backlinks je website heeft, hoe beter deze te vinden zal zijn. Voor een goede linkbuilding kan je ook kiezen voor een linkbuilding bureau. Deze zullen zorgen voor een pakket op maat wat precies past bij jou wensen. Met een linkbuilding bureau als partner zul je gegarandeerd de beste resultaten krijgen. Zij weten precies hoe ze de SEO van jouw website aan moeten pakken, en zorgen ervoor dat jij op relevante trefwoorden zult raken in Google. Zo krijg je meer bezoekers!