Tips bij het kiezen van een webhosting

Coding laptop artikel blogheader

Om een website op te kunnen zetten, heb je twee belangrijke zaken nodig: een geschikte domeinnaam en webhosting. Veel bedrijven sluiten beide diensten bij dezelfde partij af, om de administratie hiervan zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te houden! Het is echter niet altijd even eenvoudig om een geschikte partij voor webhosting te vinden. Daarbij heb je de keuze tussen shared webhosting en een eigen server. Welke optie is hierbij het beste? In dit artikel geven we tips, die het makkelijker zouden moeten maken om een geschikte partij voor je webhosting te selecteren.

Verschillen tussen webhostingpartijen
Bij het vergelijken van verschillende webhostingpartijen, zal al snel opvallen dat er een groot verschil zit in de prijs voor pakketten. Net als bij vliegmaatschappijen, bevinden zich ook in deze branche prijsvechters en leveranciers van kwaliteit. Het verschil in de kwaliteit zit onder meer in de snelheid en betrouwbaarheid van servers. Een aanbieder van duurdere hostingpartijen biedt vaak een hogere uptime. Dit is het percentage van de tijd dat de servers online staat. Ook de locatie van servers kan van invloed zijn op de prijs die je voor webhosting betaalt. Een betrouwbare webhostingpartij vind je hier.

Webhosting in verschillende soorten
Naast de verschillen tussen webhostingpartijen, bestaan er verschillende pakketten om uit te kiezen. Zo heb je onder meer keuze uit shared webhosting en het zogenaamde VPS hosting. In dit laatste geval hoef je de server niet met anderen te delen, maar heb je deze voor jezelf. Bij een simpele website is het vaak niet noodzakelijk om voor het duurdere VPS webhosting te kiezen. Wil je echter meerdere bedrijfsapplicaties op de server kunnen draaien, dan is dit type webhosting wel een interessante overweging. Je wilt niet belemmerd worden door aanvallen op de websites van anderen op de server.