Coding laptop artikel blogheader

Voordelen van WordPress

Coding laptop artikel blogheader

WordPress is één van de CMS systemen die je kunt gebruiken. Het is met 75% het meest gebruikte systeem. WordPress is zo populair, omdat het vele voordelen met zich meebrengt. Hieronder volgt een overzicht van al deze voordelen:

Open source

WordPress is een open source system. Dit houdt in dat iedereen er gratis gebruik van kan maken. Naast dat dit voor de gebruiker een fijne bijkomstigheid is, brengt het meer voordelen met zich mee. Niemand is de échte eigenaar van WordPress. Dit zorgt ervoor dat er elke dag programmeurs over de hele wereld bezig zijn om het WordPress systeem te verbeteren. De nieuwste ontwikkelingen zijn daarom verwerkt in het programma.

Gebruiksvriendelijk

Het grootste kenmerk van WordPress is de gebruiksvriendelijkheid. Je bent zonder kennis van programmeren in staat je eigen website op te zetten en te beheren. Vooral als blogger heb je geen andere partij nodig die jouw website moet ontwerpen.

Grote en kleine bedrijven

Er zijn mensen die denken dat WordPress alleen maar voor kleine bedrijven geschikt is. Niet is minder waar. Websites van Mercedes-Benz en de New York Times draaien namelijk ook op WordPress.

SEO

In WordPress is het eenvoudig om SEO gerichte content door te voeren. Er bestaan verschillende plugins waarbij je inzicht krijgt hoe SEO proof de content geschreven is. Daarnaast krijg je te zien wat er aangepast moet worden om een goede teskt neer te zetten.

Veel plugins

Naast de SEO plugin bestaan er ontzettend veel andere. Hierdoor kan je de website precies zo inrichten als jij zelf wilt. Alles is mogelijk! Een bijkomend voordeel is dat deze plugins vaak gratis beschikbaar zijn.

Veel informatie beschikbaar

Je kunt een WordPress website laten maken, maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te gaan doen. Op internet is er ontzettend veel informatie beschikbaar die je kunt gebruiken om je eigen website te ontwikkelen.

Wereldwijd te gebruiken

Over de hele wereld wordt WordPress gebruikt. Dit betekent dat het erg eenvoudig is om websites in het buitenland op te richten. Daarnaast kan je bij elke website bouwer terecht wanneer je besluit een professionele website te laten maken. Wanneer de basis in WordPress is gebouwd kan elke ontwerpen hier mee verder. Je bent dan minder kosten kwijt bij het ontwikkelen van een nieuwe website.

WordPress is veilig

Doordat WordPress open source is wordt er continue gewerkt aan nieuwe mogelijkheden en het doorvoeren van de nieuwste beveiliging. Dit maakt dat dat WordPress een ontzettend veilig systeem is.