Wat is er voor nodig om jouw eigen online marketing bureau te beginnen?

Het is een van de grootste trends in zzp’ers-land: een eigen online marketing bureau beginnen. Digitaal werken is sowieso populair, en dat geldt zeker voor de marketingbranche. Als je van plan bent een eigen marketingbureau te beginnen, dan heb je dus een goede kans van slagen. Maar belangrijk is dan wel om te zoren voor een goede start. Maar hoe doe je dit? Wat heb je allemaal nodig als je je eigen marketingbureau wilt gaan runnen.

Creëer een herkenbare bedrijfs identiteit met een eigen huisstijl

Een van de belangrijkste voorwaarden om als nieuw marketingbureau te kunnen slagen in de marketingbranche, is door het creëren van een herkenbare en opvallende bedrijfs identiteit. Mensen die digitaal werken moeten eigen niet om jouw als online marketeer heen kunnen. Je profileren met je bedrijfs identiteit doe je door te kiezen voor een duidelijke bedrijfsnaam, een opvallend logo en dus een strategisch goed doordachte huisstijl. Zodat je voor jouw doelgroep steeds herkenbaar wordt. Gebruik jouw gebruiksnaam en logo op briefpapier, op je eigen website, op kleding, je bedrijfswagen, in je e-mails. Klanten en potentiële klanten in je omgeving gaan jouw marketingbedrijf dan steeds beter en sneller herkennen, wat natuurlijk goed is voor je naamsbekendheid. Zorg ook voor herkenbaar p.r. materiaal, zoals bedrukte pennen of een lekkere fles wijn in een doos met daarop jouw bedrijfslogo.

Een goed vindbare én goed werkende bedrijfswebsite

Als oprichter van een eigen online marketing bureau ben je als het goed is bekend met het belang van een SEO geoptimaliseerde website. Dat is immers een van de corebusinesses waar je met je nieuwe bedrijf mee aande slag gaat. Cruciaal is uiteraard dat je eigen websitee goed in Google te vinden is. Besteed daarom uitgebreide aandacht aan de opbouw, inhoud, url’s en subpagina’s van jouw homepage. Het belangrijkste is, maar als internetmarketeer zul je dat ongetwijfeld weten, dat jouw bedrijfssite goed vindbaar is op internet, zodat je een groter bereik hebt.

Een kantoor, administratie, & verzekeringen

Ook al ga je voor jouw online marketingbureau waarschijnlijk vooral veel digitaal werken, je kunt als internetondernemer natuurlijk niet om een comfortabele werkplek heen. Ook als thuiswerker heb je een rustige en praktisch ingerichte werkplek c.q. kantoor nodig, zodat je ongestoord aan de slag kunt. De administratie kun je uitbesteden aan een specialist of zelf doen. Kies je voor het laatste? Dan is het belangrijk om voor een hedendaagse, goed werkend administratiesysteem te kiezen. Dat kan je namelijk veel tijd en dus geld besparen. Zorg er ten slotte voor dat je jouw bedrijf, die je natuurlijk bij de Kamer van Koophandel inschrijft, en jezelf goed verzekerd. Mocht je onverhoopt ziek worden of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt, dan raak je niet ineens al je inkomen kwijt.