Wil je linkbuilding uitbesteden of liever zelf doen?

Linkbuilding is kort gezegd het proces waarbij je onderliggende links in je website aanbrengt, zodat het bezoekersaantal en de vindbaarheid van je website toenemen. Hoe meer sites er naar jouw website verwijzen, hoe beter het is. Linkbuilding is een vrij ingewikkeld proces waar veel bij komt kijken. Er zijn dan ook veel bedrijven die deze taak van je willen overnemen. Hier leggen we uit hoe dat werkt en waar je rekening mee zult moeten houden. Mocht je het toch zelf willen doen, dan kun je wellicht aan de slag met onze tips.

Het voordeel van uitbesteden

De professionele tools qua linkbuilding kosten flink wat. Denk dan aan duizenden euro’s en dat elke maand. Je kunt linkbuilding natuurlijk ook door SEO-experts laten uitvoeren. Dit kost natuurlijk wel wat. Maar je voorkomt dat je zelf de mist in gaat. Linkbuilding uitbesteden is altijd een goede optie. Het kost misschien even wat geld, maar dat ga je zeker terug verdienen als je site vaker gevonden wordt.

Ons advies is om geen vaststaand aantal links te kopen bij een linkbuilding bedrijf. De kwaliteit is wel van belang, maar wat echt ter zake doet is de kwaliteit van de links. Een kwalitatief goed bureau voor online marketing zal altijd eerst een onderzoek naar de zoekwoorden uitvoeren. Alle relevante zoekwoorden die betrekking hebben op jouw website worden uitgezocht en geanalyseerd. Zo weet je precies of bepaalde zoekwoorden jouw website opleveren, of misschien juist die van de concurrent.

Een tip omtrent uitbesteden

Als het je gaat om linkbuilding uitbesteden, dan hebben we een mooie tip voor je. Zoek een bepaald aantal bedrijven op die je enigszins aanspreken qua linkbuilding services. Leg kort je situatie uit en geef gewenste zoekwoorden door. Vraag daarna om persoonlijk advies passend bij jouw situatie en budget. Wat kan dit bedrijf voor jou betekenen? En hoe duur is dat? Vergelijk de reacties van meerdere bedrijven op kostenplaatje, kwaliteit en tijd. Durf soms ook op je gevoel te vertrouwen. En onthoud dat uitbesteden misschien even wat geld kost, maar wel fouten maken voorkomt. Met grote waarschijnlijkheid kunnen we stellen dat je je investering terug verdiend als jouw website met jouw product of dienst steeds vaker wordt gevonden. 

Toch liever zelf doen?

Je kunt kosten besparen als je linkbuilding zelf uitvoert. We hebben een paar tips voor je. Bij zoekmachineoptimalisatie is goede inhoud erg belangrijk. Dit is een echte voorwaarde voor linkbuilding. Verder is het van belang dat je geen links uit ruilt met sites die je niet honderd procent vertrouwt. Vaak zijn dit sites met bijzonder hoge spamscores. Dat wil je niet aan je broek hebben hangen. Nog een tip: reageer eens op een blog of forum waarin jouw onderwerp besproken wordt. Reacties plaatsen zorgt voor links richting je website en zo wordt de vindbaarheid van je website vergroot. Extern linken is ook heel belangrijk. Je moet zowel interne als externe links hebben op je website. Besteed dus aandacht aan allebei. Tenslotte is het verstandig een gastblog op een website elders te schrijven.

Meer weten? Kijk eens op Increasy.nl